Китайският бранд Honor показа на събитие в Лондон три нови модела, сред които и първия им модел с четири камери, с който дава заявка за една от най-добрите камери в мобилен телефон днес. Както компанията обяви наскоро, тя иска да се изкачи до четвърто място в световен мащаб и именно това са моделите, които трябва да ѝ помогнат да стигне дотам.

Honor 20 Pro

Honor 20 Pro е първият модел на марката, който разполага с четири камери. Основната е с 48MP, произведена от Sony. Впечатляващото в нея е, че е първата, вложена в смартфон, която има бленда от едва f/1,4, което означава, че ще може да поема далеч повече светлина, отколкото конкурентите. Според Honor - с около 50% повече, спрямо конкурентна камера с f/1.8.

Той разполага и с оптична стабилизация на картината, както и с технология, която събира информацията от четири пиксела в един, за да предостави най-добрия възможен резултат за ситуацията.

Honor 20 Pro има и 16MP ултраширокоъгълна камера, която снима на 117 градуса, както и 8MP telephoto камера за три пъти оптично приближение и пет пъти хибридно. Телефонът разполага и с 2MP сензор, който е специално за макро снимки при до 4 см приближение до обекта. Моделът ще разчита сериозно и на изкуствения интелект за подобряване на снимките, като разполага с AIS Super Night Mode, който ще комбинира изчислителната сила и софтуера за възможно най-добра снимка. Това ще стане чрез заснемането на няколко снимки едновременно, които моментално ще бъдат комбинирани в една. Обещанието е за по-ясни снимки през нощта и по-красиви цветове. Затова ще помогне и ISO от 204 800.

Снимка 424470

Предната камера е 32MP

Honor 20 Pro идва с 6,26" екран с традиционното вече съотношение 19,5:9, а в него е вградена и предната камера, която заема едва 4,5 мм в диаметър - най-малкото досега в смартфон.

Моделът ще бъде задвижван от познатия ни от новите модели на Huawei процесор Kirin 980 с 6 или 8GB RAM, до 256GB вътрешна памет и технология за бързо зареждане на батерията, чийто размер е 4 000 mAh. Сензорът за пръстов отпечатък пък ще бъде отстрани - върху бутона за отключване. Honor обещават той да отключва телефона за едва 0,3 секунди. Същият бутон ще има и още една функция - ще включва гласовия асистент на Google.

И трите модела са с изцяло нов дизайн, който компанията нарича 3D Triple Mash. Той се състои от три слоя - стъкло, цвят и един за дълбочина. Днес компанията показа два цвята - Phantom Blue, който е смесица от синьо и зелено, както и Phantom Black - комбинация от черно и лилаво.

Телефонът няма безжично зареждане, microSD карта, нито 3,5-милиметров аудиожак, което помага и за по-достъпната цена на модела. В Европа версията с 8GB RAM и 256 GB памет ще се продава за €599.

Снимка 424471

Honor 20

Компанията показа и Honor 20. По-достъпният модел ще има три камери. Основната също е 48MP, но с f/1,8 бленда. Освен това той ще има и ултраширока камера с 16MP и 2MP за макроснимки. От него липсва телефото камерата, която дава оптично приближение. Той ще има и четвърти сензор, който ще разчита дълбочината на кадъра, което помага за по-красиви портретни снимки.

Honor 20 идва и със същия процесор - Kirin 980, но с по-малко RAM (до 6GB) и вътрешна памет (до 128GB),

Друга разлика ще бъде батерията, която ще бъде 3 750 mAh.

Моделът ще се предлага в три цвята - Saphire Blue, Midnigt Black и Icelandic White. Той ще започне да се продава в България още през юни, докато Pro-моделът ще излезе с около месец по-късно. А цената му за Европа е €499.

Honor 20 Lite

Третият показан модел днес е по-достъпният Honor 20 Lite, познат вече на азиатския пазар. Екранът му ще бъде 6,21 инча, като камерата ще показва през прорез в средата. Самата тя ще бъде 32MP. Гърбът му ще бъде пластмасов, а цветовете ще бъдат червен, черен и син.

Задната камера ще бъде 24MP, а телефонът ще разполага с 8MP ултраширока камера и още един сензор за дълбочина. Батерията ще бъде 3 400 mAh, а процесорът Kirin 710. Версията с 4GB RAM и 128GB памет ще струва €299 в Европа.

От сцената президентът на компанията не коментира темата за отношенията между Google и Huawei. Отменени бяха и предвидените по-късно интервюта с представители на компанията.

Брандът Honor, създаден през 2013 г., е изцяло собственост на Huawei. Той обаче е насочен към по-младите хора и бързо се превърна в най-големия е-бранд в Китай. Сега компанията ще се опита да увеличи влиянието си чрез създаването на центрове на марката в различни градове в света, включително Москва и Париж, в които се надява да привлича млади хора.