Huawei е поредният технологичен лидер, който загатна, че този месец по време на Световния мобилен конгрес в Барселона може да представи свой сгъваем смартфон. Така китайският производител се присъединява към Samsung, Motorola и Xiaomi, за които има информация, че може да излязат с такива модели по време на изложението.

В профила на Huawei в Twitter за английския пазар беше пусната публикация, в която се посочва, че може да се очаква "разкриване на безпрецедентното в @MWCapital". От споделеното изображение се вижда устройство, приличащо на сгъваем телефон, пише специализираният сайт Pocket Lint.

Снимка 403921

Източник: LetsGoDigital

Според данни на LetsGoDigital устройството от ново поколение може да бъде пуснато за продажба още през април или май тази година. Те са разработили и прототип как би изглеждал смартфонът.

Все още не е ясно какво име би могъл да носи той. Запознати твърдят, че китайската компания е регистрирала търговски малки, като Mate Flex, Mate Flexi, Mate Fold и Mate F, така че можем да очакваме, че смартфонът вероятно ще бъде от Mate серията.

Снимка 403920

Източник: LetsGoDigital

Що се отнася до характеристиките на устройството, преди време беше потвърдено, че сгъваемият Huawei ще поддържа и 5G. Също така вероятно той ще работи с последната разработка на китайската компания процесор Kirin 980.

Още през лятото на миналата година излезе информация, че Huawei работи по такъв модел.