Смартфоните стават все по-модерни, като включват нови и нови функции, като отключване с лицево или ирисово разпознаване, например. Една японска компания обаче иска да се дистанцира от тази тенденция, като пуска нов базов телефон, който включва само няколко функции и се продава за под 100 долара.

Става въпрос за производителя FutureModel, който представи модела си NichePhone-S. Потребителите биха могли да го ползват само за няколко неща - за провеждане на разговори, за изпращане на текстове съобщения и слушане на музика, пише Business Insider, позовавайки се на платформата Ebgadget Japan.

Дизайнът на смартфона е минималистичен и съчетава странна комбинация между модерен леко извит дисплей и клавиатура на калкулатор. Като размер той е малко по-голям от кредитна карта.

Снимка 322267

Източник: FutureModel

Според информацията устройството работи с операционна система Android 4.2, като тази версия беше пусната през 2012 година. Тъй като не разполага с много функции изглежда малко странно, че въобще му трябва операционна система.

Все пак трябва да се добави, че NichePhone-S ще позволява записването на гласови бележки, както и ще работи с Blotooth слушалки.

Въпреки че цената му е доста добра - 88 долара, надали някой извън Япония би могъл да се сдобие лесно с модела, тъй като засега плановете на производителя са той да се продава само там.