Всички фенове на марката Nokia могат да си отдъхнат - новият мобилен телефон на бранда вече е сигурен. Преди време стана ясно, че Nokia ще се завърне на пазара със серия нови мобилни устройства с Android.

Първото от тях ще се продава за едва 26 долара, като то ще дойде с класическата за марката игра Snake. То е произведено от компанията HMD Global, която беше създадена от бивши мениджъри от финландската корпорация.

Някога лидер в технологичния сектор с Nokia, Финландия има план за завръщане на пазара

Някога лидер в технологичния сектор с Nokia, Финландия има план за завръщане на пазара

IT компаниите са се насочили към сферата на виртуалната реалност

По-рано тази година фирмата придоби правата и лиценза за производство на мобилни телефони с бранда на Nokia, като те могат да бъдат ползвани от HMD в следващите 10 години. Според споразумението технологичната корпорация ще получава отчисления от продажбата на всеки телефон или таблет.

Първият резултат от договора са новите два мобилни телефона Nokia 150 и Nokia 150 Dual SIM, които бяха представени от HMD. Те няма да имат опция за връзка с интернет и ще струват едва 26 долара.

Устройствата разполагат още с FM радио, MP3 плейър, 2,4-инчови екрани, физическа клавиатура, а батериите им издържат 22 часа разговори или цели 31 дни на стендбай.

Вече е официално: Nokia се завръща с Android смартфон през 2017-а

Вече е официално: Nokia се завръща с Android смартфон през 2017-а

Марката ще работи в партньорство с друга финландска компания

Двата модела ще дойдат в два цвята - черно и бяло, като ще бъдат представени на пазарите в Европа, Югоизточна Азия, Индия, Близкия Изток и Африка през първото тримесечие на 2017 година. 

Все още обаче се очаква от HMD да представят и смартфони с марката Nokia, като преди време от компанията потвърдиха, че на пазара ще бъдат пуснати Android устройства с марката.