Microsoft представи няколко таблета Surface Pro, модела Surface Laptop и настолен компютър Surface Studio 2+, последният от които не е актуализиран от няколко години.

Новият 28-инчов Surface Studio 2+, десктоп "всичко в едно", вече има процесор Intel Core H-35, 50% по-бърза производителност на процесора и актуализиран чип NVIDIA за по-бърза графика. Устройството също така включва актуализиран дисплей, камери, микрофони и поддържа цифрова писалка за писане по екрана. Освен това има няколко порта, включително USB с Thunderbolt 4, а дисплеят може да се раздели на четири различни приложения едновременно.

Surface Studio 2+ започва от $4299 и достига $4499. Предишното Surface Studio 2, пуснато през 2018 г., получи известни критики за началната си цена от $3499. От Microsoft казаха на CNN Business, че тазгодишният ценови скок се дължи на няколко значителни подобрения, включително новия процесор, 1 TB SSD твърд диск за по-бързо прехвърляне на файлове и подобрена 1080p камера, наред с други функции.

Промените в облачните правила на Microsoft предизвикват буря сред конкурентите

Промените в облачните правила на Microsoft предизвикват буря сред конкурентите

Новостите са свързани с европейския пазар, но технологичният гигант е готов да прилага новите правила глобално

Подобно на други технологични компании, които представиха нови продукти тази есен, Microsoft също се сблъсква с по-трудна икономическа среда, включително висока инфлация и страхове от задаваща се рецесия, което може да затрудни убеждаването на клиентите да похарчат три или дори четирицифрени суми.

Microsoft показа своя флагмански таблет Surface Pro 9, който отново има за цел да замени лаптопа. Устройството две в едно разполага с алуминиев корпус в нови цветове, както и с вградена стойка и PixelSense дисплей. Под дисплея има HD камера, обновени високоговорители и микрофони и персонализиран G6 чип. От Microsoft обясниха, че чипът помага за захранване на приложения с цифрово мастило, като Ink Focus в Microsoft OneNote и приложението GoodNotes за Windows 11, което е проектирано да създава усещането, че потребителят пише с химикал на хартия.

Хардуерните устройства на Microsoft представляват между 3% и 5% от пазара на таблети, според Дейвид Маккуин, анализатор в ABI Research. Същевременно по-голямата част от приходите на компанията идват от операционната система на Microsoft в различни типове устройства и свързани приложения и облачни услуги.

"Microsoft успява да остане в хардуерния сектор благодарение на приходите, генерирани от тези услуги", каза Маккуин. Това е подход, подобен на Google, чийто смартфон Pixel остава нишов продукт, но служи като начин за компанията да подчертае своите приложения и операционна система.

UiPath стана най-голямата ИТ компания в Румъния, изпреварвайки IBM и Microsoft

UiPath стана най-голямата ИТ компания в Румъния, изпреварвайки IBM и Microsoft

В момента ИТ лидерът има пазарна капитализация от $4,1 милиарда

Компанията също така обяви ново приложение Microsoft Designer и Image Creator в Bing и браузъра Edge, за да предостави усъвършенстван графичен дизайн на масовата публика.