Изглежда Motorola няма намерение да изостава от последните тенденции на пазара на смартфони. След като Samsung представи своя сгъваем модел Galaxy Fold, а Huawei показа конкурента му Mate X, изгрежда и американската компания иска да побърза със своя отговор.

Въпреки, че производителят не е готов да със своя модел, който беше патентован през миналата година, от ръководството му потвърдиха, че работят върху такъв тип модел, който трябва да се появи скоро, пише Fortune.

"Motorola не възнамерява да бъде след всички останали на пазара", коментира вицепрезидентът на дружеството Дан Дери пред специализирания сайт Engadget.

Samsung показа бъдещето: сгъваем телефон на цена $1 980 (видео)

Samsung показа бъдещето: сгъваем телефон на цена $1 980 (видео)

Какво предлагат петте модела, които компанията пуска на пазара?

С излизането на Galaxy Fold на пазара през април и появата на Mate X преди средата на годината, сгъваемият смартфон на Motorola също трябва да се дебютира в следващите няколко месеца.

В интервюто Дери допълва, че моделът на компанията може да изглежда доста различно от конкурентите му.

"Тестваме пластмасово OLED устройство", казва още той пред медията. Засега обаче компанията още не е открила начин този екран да не се драска и заради това може да се ползва и пластмасово фолио върху дисплея.

Huawei Mate X излиза на пазара на цена от €2299

Huawei представи своя сгъваем 5G Mate X смартфон. И той идва на цена от €2299

Батерията на модела е с капацитет от 4500 mAh и се зарежда на 85% за 30 минути