Първият Android телефон на Microsoft - Surface Duo, излиза официално на 10 септември. Телефонът ще струва 1 399 долара. Но това е цена, приблизително равна на тази на iPhone 11 Max, което предизвиква малко смут сред анализаторите.

Според авторите на CNN цената и телефонът имат смисъл, за които може хората да не знаят.

Първо, Surface Duo е устройство с два диспеля. Microsoft описа телефона като "нов основен фактор за форма" в публикация в блога си. Това е по същество сгъваем таблет, който също е телефон. Всеки от двата екрана на Surface Duo е с 5.6-инчови дисплей, които се комбинират в 8.1-инчов дисплей като таблет, когато се разгънат. Телефонът разполага с една камера, която поддържа запис на 4K видео.

Така че ако телефонът наистина е като iPad mini, тоест хем телефон, хем като сгъваем таблет, цена на територия около 1400 долара не изглежда чак толкова висока.

Пантата работи и в двете посоки, така че можете да затворите телефона като книга или да го отворите напълно, така че да стане като двустранен телефон.

Освен това телефонът е супер тънък. Той ще притежава и един от най-добрите дисплеи. Очаквайте скоро пълните спцификации на Microsoft Surface Duo в money.bg.

Второ, Microsoft популяризира Duo като устройство за производителност. В края на краищата това е Surface - същата марка, която използва за своите компютри от висок клас, които са свързани с представянето на софтуера на Microsoft, включително Office и Windows. Microsoft заяви, че оптимизира целия Office Suite за Duo, като помага на хората да правят видео разговори, които са много важни сега, и да вършат работата си в движение.

Снимка 445900

Източник: Microsoft

И трето, "Duo вероятно е устройство за витрина". Подобно на оригиналната Surface, Microsoft вероятно показва повече какво може да се направи, отколкото да се опитва да убеди милиони хора, че трябва да купят Surface Duo. Около оригиналния Surface се объркаха много неща, нo Microsoft уцели в десетката с идеята си за лаптоп и таблет в едно. Компанията остана с идеята, слушаше отзиви, усъвършенства я във времето и Surface вече е успешен продукт с запалена фен база.

Предварителните поръчки за Duo са налични от сряда в Best Buy, онлайн магазина на Microsoft и AT&T.

Това е първият Android телефон от Microsoft, след като гигантът бавно спря да поддържа своята линия от Windows телефони.

Microsoft представи бъдещето на лаптопите и сгъваемите телефони

Microsoft представи бъдещето на лаптопите и сгъваемите телефони

Отговорът на Microsoft срещу Samsung Galaxy Fold и Huawei Mate X