Sony представи днес новите си телефони Xperia XZ1 и XZ1 Compact. Основното обновление в тях спрямо миналогидшната версия е новият процесор Snapdragon 835, използван вече във всички флагмански смартфони.

Любопитна нова функция е възможността да сканирате лицето си или други предмети благодарение на камерите, след като смартфонът ще създаде 3D изображение, което може да изпращате в социалните мрежи или като фон на телефона.

И двата телефона ще разполагат и с технологията Predictive Capture, която прави снимка секунди преди да натиснете бутона, за да не изпуснете момента. 19-мегапикселовите камери ще могат да записват и слоумоушън видео с 960 кадъра в секунда при резолюция 720p. В стандартна скорост качеството на видеото ще е 4K.

XZ1 ще има 5.2-инчов дисплей с резолюция 1080p, докато по-малкият модел Compact ще разполага с 4.6-инчов екран със 720p. И двата са влаго- и прахоустойчиви.

Снимка 310364

Източник: Sony

За разлика от повечето флагмани на останалите марки обаче, тези на Sony изглеждат почти еднакво с миналогодишните и не разполагат с намалени рамки - нещо, което се превърна в тенденция за 2017 г.

Двата смартфона ще се предлага с най-новата версия на Android - Oreo. В САЩ цената им ще започва от 699.99 долара за XZ1 и 599.99 долара за Compact.

Sony представиха и гласов асистент, който ще разчита на Google Assistant. Негов конкурент са продукти като HomePod на Apple и Alexa на Amazon.