Google публикува кратко видео в Twitter, което показва как потребителите ще могат да контролират новия модел Pixel 4 без да го докосват, като използват жестове с ръка, пише CNBC.

Клипът започва с показване на потребител, който отключва телефона само с поглед, което е подобно на функцията Face ID на iPhone. Традиционно механизмите за отключване чрез лице на Android не са толкова надеждни, колкото Face ID и телефоните с операционната система на Google разчитат по-скоро на пръстовите отпечатъци за сигурността, а на отключването чрез лице за удобство. С новия телефон ситуацията се променя и Google твърди, че втората опция става по-сигурния начин.

От компанията обясняват, че "отключването с лице използва технология за разпознаване, която се обработва на устройството ви, така че данните от изображението никога да не напускат телефона ви. Изображенията, използвани за функцията никога не се запазват или споделят с други услуги на Google."

Всичко, с което впечатляват новите евтини Pixel смартфони за $399

Всичко, с което впечатляват новите евтини Pixel смартфони за $399

Няколко важни характеристики

Краткото видео, представящо новия модел, показва също потребител, който сменя песни в приложение без да докосва телефона, което отново предполага, че предната камера е с по-развити функции от предшвествениците.

Опцията се нарича Motion Sense и използва радарна технология Soli, която е разработена от отдела, занимаващ се с хайтек проекти на Google.

От екипа споделят, че "Pixel 4 ще бъде първото устройство със Soli, захранващо новите функции Motion Sense, за да позволява пропускането на песни, отлагането на аларми и заглушаването на телефонни обаждания само с размахването на ръка. Тези възможности са само началото и точно както Pixels се подобряват с времето, Motion Sense също ще се развива като технологията ще бъде налична в избрани държави."

Pixel 3 и Pixel 3 XL излязоха на пазара миналия октомври, когато Google традиционно пуска новите си телефони. Затова очакванията са Pixel 4 и Pixel 4 XL да се появят по същото време.