След като преди малко повече от 2 години Google представи своята нова линия смартфони Pixel, много потребители останаха разочаровани, че те няма да бъдат продавани в техните страни. Но и нещо повече - моделите дойдоха на доста висока цена.

През тази седмица обаче стана ясно, че технологичната компания ще промени това. По време на конференцията си за разработчици от нейното ръководство обявиха, че ще пуснат нова по-евтина версия Pixel, с която ще целят да завладеят нови пазари.

Google пуска евтина версия на своите Pixel смартфони

Google пуска евтина версия на своите Pixel смартфони

Той ще се продава за 399 долара

Новият Pixel 3a ще се продава на цена от около 400 долара, което е наполовина на тази на останалите смартфони на компанията. На пазарът ще се появи и по-голяма версия - Pixel 3a XL. А ето и с какво ще се отличават те:

1. Цената

Това наистина ще бъде голямо предимство за модела. Освен, че той ще бъде значително по-изгоден от другите смарфони от марката, цената му ще е по-ниска и от тази на бюджетния iPhone XR. Последният тръгва от 750 долара.

2. Камерата му почти няма да се различава от тази на флагмана Pixel 3

Характеристиките на камерата на 3a ще бъдат почти единтични с тези на флагмана. Тя също ще разполага с 12,2 мегапиксела, оптична стабилизация и други.

3. Добър OLED екран

Рамката на дисплея на 3a е малко по-дебела от тази на флагмана на Google Pixel 3. Ето защо обаче неговият екран е малко по-голям. Той идва с 5,6-инчов дисплей за разлика от 5,5 инча за другия модел, което не е чак такава сериозна разлика. Той е OLED и е с малко по-ниска резолюция от този на Pixel 3.