След фиаското с Galaxy Note 7 на Samsung сега и Apple е изправена пред главоболия заради батериите на предходния модел iPhone.

Проблемът на технологичния гигант със захранващия компонент на iPhone 6S се задъблочава. А измеренията му придобиват по-голям размер, отколкото компанията първончално очакваше.

Наскоро се оказа, че устройствата се изключват внезапно. Затова тexнoлoгичният лидep пoбъpзa дa oбяви ĸoмпeнcaция зa ĸлиeнтитe cи, ĸaтo им пpeдлoжи бeзплaтнa cмянa нa бaтepиитe нa зaceгнaтитe cмapтфoни.

След обявяването на програмата за обмен през миналия месец, Apple заяви във вторник, че въпросът може да засяга не само устройства, произведени през септември или октомври на 2015 година, пише CNBC.

"Малък брой клиенти извън засегнатата група също са докладвали внезапно изключване на устройството", пише производителят на iPhone в свое изявление.

Apple отбелязва, че някои телефони правят това "при нормални условия, за да може iPhone да защити своята електроника", но въпреки това компанията ще направи актуализация на софтуера през следващата седмица, за да събере повече информация за проблема.

Проблемът произтича от компонент в батерията, който е бил "изложен на атмосферния въздух" за по-дълъг период от време, отколкото би трябвало, преди да бъде поставен на мястото му.

Същевременно производителят проучва възможностите и за евентуални корекции в софтуера, които ще бъде внедрени в бъдещата версия на IOS.

От Apple обаче отказали да коментират какъв е броят на телефоните, които са засегнати и има ли други устройства с опасения за подобен дефект като iPhone 6S Plus.

Apple потвърди: iPhone 6S има проблем с батериите и клиентите ще бъдат компенсирани
Обновена

Съдбата на Note 7 застигна и iPhone 6S. Какво ще прави Apple?

Производителят обещава да замени безплатно засегнатите батерии