Първата вълна от новите флагман устройства Samsung Galaxy S7 и S7 Edge вече достигна нетърпеливите потребители в Европа. Изглежда обаче се заражда малка буря в онлайн пространството, която касае един донякъде незабележим черен стикер в кутията на отворените продукти, гласящ: “EUROPEAN SIM CARD ONLY” („Само европейски СИМ карти”).

Причината е, че южнокорейският производител използва регионално блокиране на своите мобилни устройства. Така те работят само с европейски СИМ карти, но това е временна мярка.

Сайтът GSMArena.com посочва, че са нужни само пет минути продължителност на разговори на съвместима мрежа, след което всички ограничения отпадат.

Всъщност това е метод, който Samsung е възприел от вече няколко години. Той представлява механизъм за защита, насочен към препродажбите на сивия пазар, които могат да се опитат да предлагат отключени европейски устройства в места, за които не са били предназначени.

Ако имате Samsung Galaxy S7 с описания стикер, просто трябва да се успокоите и да се радвате на новата си придобивка. Вероятно сте премахнали ограничението, докато сте свършили да се хвалите на всичките си приятели за новия си смартфон.