Програмата за самостоятелен ремонт на Samsung разширява обхвата си с нови устройства и нови държави, като тя вече включва и България, съобщиха от компанията.

На фона на все по-голям натиск върху производителите за защита на правото на поправка, от 2022 г. електронният гигант предлага оригинални резервни части, инструменти и ръководства. Така можете, например, да смените сами екрана, портовете за зареждане или бутоните на смартфона си - елементи, които в хода на употребата има голям шанс да се повредят.

Продажбите на смартфони в света се повишиха за пръв път от 2 години - кои марки са лидери

Продажбите на смартфони в света се повишиха за пръв път от 2 години - кои марки са лидери

Челната петица по пазарен дял в света включва три китайски марки

Програмата започна в САЩ, а от тази година е и в Южна Корея, Бразилия, Мексико и по-голямата част от Европа.

Samsung обвързват самостоятелния ремонт със стремежа си да се генерират по-малко отпадъци и да се хабят по-малко ресурси. Фактор е, че от повече от десетилетие смартфон производителите се движеха в обратната посока - все по-слабо ремонтопригодни устройства, някои от които на практика не позволяваха интервенции като подмяна на дисплей. Тъй като това се случваше на фона на повишаваща се средна цена на смартфоните, много потребителски организации започнаха да лобират за промени.

Глобалните продажби на смартфони паднаха до 10-годишно дъно

Глобалните продажби на смартфони паднаха до 10-годишно дъно

Ръст на годишна база има само на пазарите в Близкия изток и Африка

Важно е да се подчертае, че програмата на Samsung не обхваща цялото смартфон портфолио на компанията. Можете да се възползвате от нея, ако притежавате модел от Galaxy S серията от S20 насам (включително и най-скорошния S23FE) или сгъваемите Galaxy Z Flip5 и Galaxy Z Fold5.

Оригинални части се предлагат за S и A сериите таблети на компанията.