Корейският технологичен производител Samsung е отказал излизането на новия смартфон Galaxy S7 Edge+. Със сигурност в следващите месеци той няма да се появи официално по магазините във Великобритания.

Все още обаче не е ясно дали това решение важи в световен мащаб или устройството няма да дебютира само на конкретни пазари, пише Forbes.

В края на този месец предстои да излязат Galaxy S7 и S7 Edge. На Острова  Note 6 ще стане достъпен през лятото, но не и неговата версия с по-голям и заоблен екран.

Причината за отказа за пускането на S7 Edge+ е, че британците не посрещнаха с особено въодушевление предходната му версия S6 Edge+ и продуктът не успя да постигне очаквания успех там.

Вероятно от Samsung се надяват, че новите модели, които трябва да излязат на пазара в края на февруари, ще донесат успех на компанията, която отчете слаби резултати за миналата година.

Като причина за това корейският производител посочи “трудната бизнес обстановка и забавеното търсене в IT сектора”. Нетната печалба за четвъртото тримесечие на 2015 г. намаля с 40% до размер от 2,7 млрд. долара.