Това да разполагаш със смартфон с най-модерните функции, отлична камера, както и с красив дизайн, е важно. Но една друга характеристика е не по-малко важна, а не всички нови модели се справят еднакво добре що се отнася до нея.

С нарастващият брой на приложенията, които ползват хората, както и на все по-дълго прекарваното време пред екрана, издръжливата батерия е от съществена важност.

За да се справят в това отношение, много от производителите свагат все по-големи и мощни батерии в своите нови модели. От специализираната платформа Phone Arena сравняват мозелите с най-големи и издръжливи батерии, достъпни на пазара в момента.

Експертите отбелязват, че за доброто им представяне значение няма само тяхната мощност, но също така и размера на екрана, резолюцията му, както и колко ефективно е дадено устройство що се отнася до изразходването на енергията.

За да открият кои са лидерите на пазара в това отношение, от Phone Arena са използвали софтуер, който имитира поведението на реален потребител.

В тестовете като най-издръжлива се оказва батерията на Motorola Moto G7, която издържа повече от 20 часа без зареждане при капацитет от 5000 mAh. С 5300 mAh е тази на вторият смартфон в класацията - Xiaomi Mi Max 2, който може да работи в продължение на 17 часа и 22 минути.

На третата позиция е LG X Power с батерия с капацитет от 4100 mAh и 15 часа и 18 минути. От платформата Statista показват в своя инфографика и кои са останалите устройства с най-издръжливи батерии на пазара.

Infographic: The Smartphones With the Longest-Lasting Batteries | Statista You will find more infographics at Statista