Японската компания Sony представи първия си 5G смартфон. Това е Xperia 1 II ("Xperia One Mark Two").  Устройството има 6,5-инчов 4K OLED HDR дисплей и 5G модем, предава CNBC.

HDR е технология, която дава по-голяо усещане за реализъм на изображението, което виждаме на екрана, като го приближава още повече до това, което виждаме със собствените си очи. Това се постига чрез увеличаване на способността за показване на цветовете и контраста. 

Моделът Xperia 1 II има подобрен звук с 360-градусово пространствено аудио и предни стерео високоговорители.

Апаратът трябва да бъде наличен за продажба още през пролетта. Новият смартфон на Sony притежава тройна камера, от 12-мегапикселови лещи на компанията Zeiss. Всяка една от камерите е с антирефлексно покритие. На гърба на телефона е 3D камерата за подобрено увеличение, докато отпред има 8-мегапикселов селфи обектив.

Затишие преди буря: Sony отчете 50% по-малко печалба преди пускането на PlayStation 5

Затишие преди буря: Sony отчете 50% по-малко печалба преди пускането на PlayStation 5

Компанията повиши прогнозата си за печалба до края на финансовата година

Преди седмици компанията се отказа от участието си на Световния мобилен конгрес в Барселона. Ежегодният форум беше отменен заради епидемията от коронавирус.  От Sony заявиха тогава, че ще представят новите си модели 5G смартфони в края на февруари.