След като постоянно се говори за ерата на интернет и технологиите и как днешните деца израстват неизменно с тях, то следва подаръците, които искат децата за Коледа да са различни от тези, които са искали преди няколко години, пише MarketWatch.

За първи път, тийнейджърите си пожелават за подарък криптовалути, като Bitcoin и Fortnite "V-Bucks", вместо пари, ваучери за определен магазин или сайт, или просто подарък. Това става ясно от "Holiday 2018", доклад за нагласите на потребителите за празниците през тази година, изготвен от Piper Jaffray, компания за управляване на активи.

Както останалите криптовалути, V-Bucks не носи сигурността на реалните пари. Тези, които играят Fortnite, могат да си купят 1000 V-Bucks виртуална валута само за $9,99. Те могат да я използват да си купуват нужни артикули по предназначение в играта. Или направо да заплатят 999 V-bucks за преминаване на следващо ниво.

Fortnite е мултиплейър за мобилни устройства, персонални компютри и конзоли за игри. Самата игра е безплатна, но обновленията се заплащат. Видео играта е донесла над $300 милиона на Apple`s iOS, откакто компанията започва да я предлага в своята система през март.

Какво друго искат тийнейджърите за коледен подарък според проучването?

Номер едно в списъка им с желания е iPhone. И четирите стоки, които най-често биват купувани или желани от потребителите, са на Apple - часовник, Macbook и Airpod, освен iPhone. Марката е следвана от Gucci, Vans, Adidas и Lululemon (баскетболна симулативна игра). Apple заема 11,5% от желанията на тийнейджърите. iPhone -ите представляват атракция както за по-малките, така и за възрастните.

Според проучване от 2017 година в сайта за запознанства Match.com, собствениците на iPhone са 21 пъти по-склонни да осъждат тези, които ползват Android телефони. Притежателите на американските устройства имат по-високи доходи спрямо Android потребителите.