Освен новата версия на емблематичната Nokia 3310 производителят HMD Global, който сега държи правата за използване на финландския бранд, ще "щурмува" пазара на смартфони с три "умни" Android продукта. Те също бяха представени от компанията в рамките на World Mobile Congress, който се провежда в момента в Барселона.

Целта на бившите кадри на Nokia, създали HMD Global, е да успеят се затвърдят на пазара и дори да се конкурират с неговите лидери в лицето на Apple и Samsung.

Първите смартфони на производителя носят наименованията Nokia 6, Nokia 5 и Nokia 3. Ето и най-важните техни характеристики:

Nokia 3

Снимка 280853

Източник: nokia.com

Устройството работи с Android Nougat и идва с 8-мегапикселова предна и задна камера с автофокус и 5-инчов HD Corning стъклен дисплей. Смартфонът разполага с 16GB вътрешна памет и има място за MicroSD карта до 128GB.

Заснетите с него снимки и видеа автоматично се запаметяват в Google Photos. Средната цена, на която моделът ще се продава, е 139 евро.

Официално: Nokia 3310 вече е тук (СНИМКИ и ВИДЕО)

Официално: Nokia 3310 вече е тук (СНИМКИ и ВИДЕО)

Ето как изглежда тя

Nokia 5

Снимка 280854

Източник: nokia.com

Този смартфон е с малко по-голям дисплей - 5,2 инча. Подобно на повечето нови модели и този разполага със сензор за разпознаване на пръстови отпечатъци. Неговата задна камера е 13 мегапиксела, като има опция за автоматично "разпознаване" на картини, а предната е 8-мегапикселова.

Моделът работи с Android Nougat и е снабден с последното поколение процесори на Qualcomm Snapdragon 430. Опциите за паметта са същите, като тези на Nokia 3. Средната цена на смартфона ще бъде 189 евро.

Nokia 6

Снимка 280852

Източник: nokia.com

Този "умен" телефон е най-скъпият от серията и идва с повече опции и спецификации. Той е с 5,5-инчов Full HD екран. Предната камера е 16-мегапикселова, а задната - 8-мегапикселова.

Вътрешната памет на смарфона е 32GB и място MicroSD карта с капацитет до 128GB. Устройството също работи с Qualcomm Snapdragon 430 и Android Nougat. То ще се продава на цена от 229 евро.

Това са 4 от най-очакваните смартфони през 2017-а

Това са 4 от най-очакваните смартфони през 2017-а

Кога идват на българския пазар?