Въпреки динамичното развитие на Tesla и SpaceX неуморният Илън Мъск е намерил достатъчно време, за да създаде още една компания. Тя се нарича Neuralink и ще се занимава с нещо много специфично - с разработването на т.нар. невронна дантела.

В научната сфера вече съществува термин като невронна мрежа. Той се свързва с изграждането на модели за обработка на информация, подобни на биоелектричните мрежи в мозъка на човека, образувани от неврони и синапси.

Илън Мъск няма спиране. Tesla строи още три "гигафабрики"

Илън Мъск няма спиране. Tesla строи още три "гигафабрики"

Компанията се нуждае от увеличаване на производствения капацитет

Мъск е засягал темата в редица свои публикации в социалната мрежа Twitter, както и на различни участия в събития. За първи път за възможността ексцентричният предприемач да се захване с тази технология писаха от The Wall Street Journal.

В последната си публикация в Twitter той посочва, че повече информация за Neuralink ще бъде представена в рамките на седмица, пише CNBC.

 

По думите на Мъск въпросната невронна дантела ще представлява имплант, който ще се "прикача" към мозъка. Целта е с него хората да могат да се свързват и да си взаимодействат с технологиите само чрез мозъка и мислите си.

С други думи това може да се нарече технология за допълнително увеличаване на капацитета на човешкия мозък. 

Шефът на Tesla обяснява, че системата ще си взаимодейства директно с мозъка. Той обаче успокоява, че няма да е нужна оперативна намеса за поставянето на импланта, а ще е достатъчно той да бъде инжектиран във вена.

Елън Мъск предлага да спаси австралийски щат от енергийна криза

Елън Мъск предлага да спаси австралийски щат от енергийна криза

Как?