Instagram е една от най-посещаваните социални мрежи в момента. По оценки на компанията, която е собственост на Facebook, услугата за споделяне на снимки се използва от 400 млн. души всеки месец, като 75% от тях са извън САЩ. Това прави апликацията по-голяма от платформата за микроблогове Twitter.

Приложението е с лесен дизайн и е оптимизирано за социални връзки, като показва всички публикации от хората, които следите, в нехронологичен ред.

Не е трудно да разберете основите като изрязване на снимката или избиране на филтър, за да ѝ придадете по-добър вид. И макар интерфейсът да е лесен за употреба, има скрити функции, които могат да подобрят използването на приложението, пише Businеss Insidеr.

Вижте 7 от тях:

  1. Скрийте филтрите, ако не искате да ги използвате

Филтрите направиха Instagram известен, но с подобряването на качеството на телефонните камери хората са все по-малко склонни да добавят някои филтри към снимките си.

Ако искате да скриете филтрите, отворете снимка за редактиране, превъртете най-вдясно в секцията с филтрите и натиснете “Manage”. Оттам всеки филтър може лесно да бъде активиран или деактивиран в зависимост от това дали искате да ги виждате.

  1. Скрийте снимки, на които са ви отбелязали

За да скриете отбелязана (тагната) снимка, отидете в секцията “Photos of You” (най-вдясно в профила ви), изберете снимката, открийте отбелязванията (като натиснете веднъж върху снимката), натиснете върху името си и изберете “Hide from My Profile”, след което “Finished”.

  1. Вижте какво харесват приятелите ви

Instagram има функция, намираща се в секцията “Activity” (втората иконка отдясно наляво), която позволява ясен преглед на това кога какво харесват хората. Оттам натиснете таба “Following”.

  1. Вижте всички снимки, които сте харесвали в миналото

Свойството “Photos You've Liked” се намира в настройките, до които стигате от трите точки в горния десен ъгъл на профилната ви страница.

  1. Получавайте известия, когато любимите ви акаунти публикуват нова снимка

За да включите тези известия, отидете в профила на човека, чиито снимки искате да следите, натиснете трите точки в горния десен ъгъл и изберете “Turn on Post Notifications”.

  1. Изпращайте лични съобщения в Instagram

Instagram Direct е функция за изпращане на лични съобщения в социалната мрежа. Свойството е относително неизползвано, като според Facebook месечно го използват 85 млн. души от общо 400 милиона.

Direct позволява на подателя да добавя всички свързани филтри на публичен пост, но до отделен човек. За да отидете в секцията със съобщенията, кликнете върху иконата в горния десен ъгъл в началния фийд на Instagram.

  1. Изпращайте лични съобщения на приятели, без да види никой друг

Препращането на чужда снимка допреди включваше правенето на скрийншот и пращането му в друго приложение за чат. Неотдавна обаче Instagram въведе нова функция, която позволява пращането на снимки на някого, който така и не разбира за това.

За да пратите снимка, натиснете стрелката (до “Like” и “Comment”), изберете получателя, напишете съобщение и изпратете.