От социалната мрежа Facebook направиха преживяването на неуспешната любов по-лесно… или поне онлайн. Сайтът пусна нова опция, която позволява само с една команда да прекратим близките си отношения в интернет с бившата половинка.

Прясната функция позволява на потребителите да виждат по-малко информация от съответния си приятел, както и той да вижда ограничени постове от него, без да изтриват профилите си или да се блокират, пише Bloomberg.

Подобна опция ще бъде доста полезна особено след като от Facebook акцентират все повече на потребителите, с които общуваме най-много в социалната мрежа. Така от сайта използват данните от постовете ни, за да правят по-добри предложения кой да поканим на събитие или кой да отбележим на снимка, например.

Функцията ще се грижи също да филтрира т.нар. „Спомени” с бившата любов, така че да не излизат на стената на потребителите.

“Това е част от усилията ни да подобрим работата си за хората, които преминават през трудни моменти в живота си”, казват от компанията в официалния си блог. „Надяваме се, че това ще им помогне да прекратяват връзките си във Facebook по-лесно и като задържат контрола над нещата”, допълват от социалната мрежа.