Популярната компания за видео игри GameStop добави NFT карти за търговия за виртуалната игра Gods Unchained като предимство за членовете на своята програма за лоялност, като целта на търговеца е да задълбочи обхвата си в криптоцентрираната мрежа.

Gods Unchained е дигитална игра с карти за обмен, изградена върху блокчейн ethereum, която позволява на играчите да притежават, търгуват и продават своите активи в играта. Създаден е от Крис Клей, който преди това режисира дигиталната итерация на Magic: The Gathering. Според уебсайта на играта играчите са похарчили 74 милиарда долара за покупки в играта през 2020 г. С NFT картите за търговия играчите могат да закупят валутата на играта, $GODS, на платформата FTX, да закупят допълнителни карти за търговия на GameStop NFT пазара и да държат активите в своя портфейл GameStop.

Акциите на GameStop тръгнаха надолу: компанията отчете загуба от над 60 милиона долара

Акциите на GameStop тръгнаха надолу: компанията отчете загуба от над 60 милиона долара

Общите приходи на компанията обаче са значително по-големи в сравнение с миналата година

Партньорството бележи най-новото начинание на GameStop с криптовалута и незаменими токени, които са уникални цифрови активи, докато GameStop се бори за трансформиране на своя бизнес. През юли компанията стартира NFT пазар. През септември тя обяви партньорство с борсата за криптовалута FTX.

Насочването на GameStop към дигиталния свят е централно за проекта за трансформация под ръководството на новия главен изпълнителен директор Мат Фърлонг и председателя на борда Райън Коен, основател на Chewy и бивш активист инвеститор в Bed Bath & Beyond. Коен е бил муза за много инвеститори в акции на мемове, които доведоха акциите на GameStop от няколко долара до връх от над $80 в началото на 2021 г.

Акциите на GameStop отново се изстрелват. Този път – без Reddit

Акциите на GameStop отново се изстрелват. Този път – без Reddit

Компанията даже ще върне предсрочно 10% от дълга си до края на месеца

Припомняме, че след като GameStop разбуни духовете през миналата година след борсовото фиаско, което направи, в началото на тази година компанията на първия български милиардер - Robinhood, спря търговията с акции на GameStop. И от тогава сякаш започнаха и проблемите.

Тогава Влад Тенев заяви, че решението на платформата му не е било по указанието на маркет мейкър или хедж фонд. Акциите на GameStop обаче затвориха със срив от 44%, именно след като Robinhood ограничи търговията. След това обаче скочиха с повече от 60% - след решение за облекчаване на ограниченията.