800 милиона души вече използват приложението за съобщения Messenger всеки месец. Това обяви съоснователят и главен изпълнителен директор на Facebook Марк Зъкърбърг в официалната си страница в социалната мрежа.

Снимка 214759

Източник: facebook.com/zuck

„Непрекъснато съм в Messenger. То е важна част от начина, по който управлявам Facebook и поддържам връзка с приятелите и семейството ми. Използвам Messenger, за да получавам бързо информация от инженери и да взимам решения”, написа Зъкърбърг.

Той сподели и по-лични откровения, като това, че всеки ден чати много със съпругата си Присила и вероятно използва твърде много стикери. Любими са му кактусът, Beast и Star Wars.

Шефът на най-голямата социална платформа в света увери, че 2016 ще е голяма година за услугата за мигновени съобщения. „Работим усилено, за да ви предоставим повече начини за общуване и съм горд, че Messenger помага за свързването на толкова много хора по света”, добави Марк Зъкърбърг.

Facebook вижда 10 милиарда наши снимки всеки месец в Messenger

Facebook вижда 10 милиарда наши снимки всеки месец в Messenger

Толкова минават през приложението за съобщения ежемесечно

Той обясни още, че Messenger и другото приложение за безплатни съобщения, собственост на Facebook – WhatsApp, с течение на времето ще стават все по-различни. „Messenger ще се превърне в цялостна платформа с много функции, които да ви помагат да правите много неща. WhatsApp ще се съсредоточи върху леснотата и подобряването на съобщенията и разговорите”, заяви Зъкърбърг.