Китайската Alibaba готви сериозна инвестиция от 1 милиард долара. Целта на вложението ще бъде компанията да разшири дела си в онлайн търговеца Lazada, предаде Bloomberg.

След допълнителната инвестиция Alibaba ще държи 83% от бизнеса на фирмата. Вложението осигурява контрол над бързо разрастващия се стартъп и ще помогне на гиганта да укрепи позиции в Югоизточна Азия.

Азиатският лидер в областта на електронната търговия обяви и че купува дялове от други акционери в сделка, която оценява стартъпа на 3.15 милиарда долара, заяви изпълнителният директор на Lazada Максимилиан Битнър.

Акционери на Lazada от Rocket Internet и Investment AB Kinnevik коментираха в сряда, че са сред продавачите.

Maersk и Alibaba обединяват сили в спедиторската дейност

Най-големият контейнерен превозвач и Alibaba обединяват сили в спедиторската дейност

Потребителите ще си запазват място на корабите за доставки

Alibaba пое контрола на стартъпа миналата година след сделка за 1 милиард долара, което се превърна в най-големия й трансфер до момента.

"Пазарите на електронната търговия в региона все още са относително неизползвани и виждаме положителна посока нагоре за нас", каза в изявление главният изпълнителен директор на Alibaba Даниел Джанг.

"Ще продължим да влагаме ресурсите си в Югоизточна Азия чрез Lazada, за да уловим тези възможности за растеж", коментира още той.