Първата фаза от новия дистрибуционен център на международната верига JYSK в Божурище вече е готова, а през май месец следващата година базата трябва да заработи на 100%. Това са потвърдили от ръководството на компанията за търговия с мебели и стоки за дома при отварянето на първия им магазин в Монтана.

През миналата година стана ясно, че компанията ще инвестира 100 милиона евро в базата си в България, като там ще бъдат отворени 300 работни места. Тя ще има капацитет от 121 632 палета. Дистрибуционният център ще трябва да обслужва пазарите в България и Румъния, както и Западните Балкани.

С отварянето на новия магазин в Монтана обектите на JYSK у нас стават 24, като тя е представена в 16 града в страната. Обектът се намира на улица "Трети март" 216А. От компанията планират да отворят и своя 25-ти магазин на 13 декември.

"Това е 24-ят обект на JYSK в България и с него вече имаме присъствие в 16 български града. След броени дни предстои и откриването на нашия 25-ти магазин, с който успешно ще можем да изпратим 2018 година и да посрещнем новата 2019 година", коментира маркетинг мениджърът на веригата за България и Румъния Ираида Паюк.

"С този нов обект бихме могли да кажем, че вече сме равномерно представени в Северозападна България, след като JYSK откри врати и в градовете Плевен и Видин", посочва Георги Василев, който е регионален управител на JYSK България.

Скандинавската търговска верига е специализирана в продажбата на продукти за спалнята и дома. В България първият й магазин беше открит в Пловдив през 2005 година. В световен мащаб компанията има 2 400 магазина и 21 000 служители в 48 държави и годишен оборот от 6.1 милиарда лева.

Датската JYSK готви €100 милиона инвестиция в България

Датската JYSK готви €100 милиона инвестиция в България

Ще бъдат отворени нови 300 работни места