Mеждународният производител на експедиционни яхти Bering Yachts избера корабостроителницата в Бургас за своя нова база, съобщиха от Пристанище Бургас. 

Компанията е регистрирана в Северна Каролина, САЩ и има офиси във Флорида, Монако, Лимасол. Bering започва да стори своите яхти в Китай, а през 2017 г. премества производството си в Турция.

"Инициативата ще подпомогне развитието на яхтинга в нашия град, а и ще осигури работни места за квалифицирани специалисти в областта на строителството на яхти и суперяхти", кометираха от Пристанище Бургас. И допълниха, че първите стъпки в тази насока вече са направени.

Най-голямата и луксозна яхта в света беше "задържана" в Германия

Най-голямата и луксозна яхта в света беше "задържана" в Германия

Луксозното имущество сред руския елит привлече особено голямо внимание след началото на войната

Яхта на компанията акостира в бургаското пристанище на 16 май на 4-то корабно място, до Магазия 1. На 18 май от 10:00 часа до 13:00 часа гражданите имаха свободен достъп за разглеждането ѝ.

Основана от предприемача Алексей Михайлов през 2007 г., Bering Yachts се разраства през годините. Днес гамата на Bering предлага на собствениците широка гама от експедиционни кораби с дължина от 19 до 55 метра.

В Италия търсят мистериозен собственик на яхта, наричана от местните "яхтата на Путин"

В Италия търсят мистериозен собственик на яхта, наричана от местните "яхтата на Путин"

След като бяха обявени санкциите от Запада

От сайта на компанията е видно, че произвежда седем модела яхти до 24 метра и четири модела над тази дължина. Едни от последните продадени от компанията яхти са 26-метровата B80 и новоразработения B125.

Bering B80 е една от най-широките лодки в своя клас под 24 метра, нейният масивен интериор 233 GT разполага с до пет каюти на долната палуба, като същевременно осигурява частен главен апартамент на основната палуба за панорамни гледки. Обхватът й е над 6000 морски мили. В момента компанията има 5 други B80 pocket explorer в изработка с доставки през 2023 и 2024 г. Моделът придоби популярност, тъй като разполага с всички удобства, които могат да се очакват от по-големите суперяхти: отделни пътеки за екипажа за повече уединение на гостите, огромни възможности за съхранение, плюс допълнителна кабина за капитана.

Играчка за милиардери: Най-голямата и скъпа яхта на света (Видео)

Играчка за милиардери: Най-голямата и скъпа яхта на света (Видео)

Проектът за суперяхтата е с дължина 229 метра и цена $800 милиона

38-метровата B125 ще бъде една от най-големите и най-способните изследователски яхти в нейния клас. Както всички модели на Bering, тя е полу-персонализиран стоманен и алуминиев съд. 

Тази година Bering отчита най-натоварената година в корабостроителницата от създаването си досега с общо повече от 10 проекта, построени в корабостроителницата Bering Yachts.