Лидерът в производството на климатични системи Behr-Hella Thermocontrol (BHTC), който е доставчик за водещи автомобилни производители, потвърди, че планира да разшири завода си в България, който се намира в икономическа зона "София-Божурище".

От българското дъщерно дружество на немската компания посочват, че работата по него е започнала през миналия месец и трябва да приключи до март следващата година.

Базата на BHTC ще стане с 6480 квадратни метра по-голяма, като броят на производствените линии ще се удвои. По изчисленията на дружеството с тази стъпка производственият капацитет на завода ще нарасне с 80%.

BHTC ще пусне нова производствена линия в България

Голям германски инвеститор отваря ново производство у нас

Така дружеството ще отговори на нарастващите поръчки от клиенти

В допълнение фирмата ще назначи допълнително още около 150 души, като те ще работят по нови проекти за настоящите клиенти на компанията.

"Става дума за проект от съществено значение за бизнеса ни в България, а и в Европа. Решението за него е взето след внимателен анализ на дългосрочните ни перспективи тук. И затова то е много важен атестат за постиженията на BHTC България", коментира генералният мениджър на BHTC за България Мартин Ниланд.

България вече произвежда климатици за Audi и Porsche. Ето къде (ГАЛЕРИЯ)

България вече произвежда климатици за Audi и Porsche. Ето къде (ГАЛЕРИЯ)

Ако си купите нова кола, то най-вероятно ще бъде с части от Божурище

Немската компания започна да произвежда в България през 2016 година. Преди това тя вложи 50 милиона лева в новата си база у нас. Засега заводът е единственият за компанията в Източна Европа. Дружеството е основано в Германия през 1999 година, като има бази още в Мексико, Китай, Индия, Япония и САЩ.

Основните продукти, които предлага BHTC, са панели и уреди за обслужване и управление на автомобилни климатични инсталации.

Сред основните клиенти на дружеството са Audi, Bentley, BMW, Bugatti, Daimler, и Porsche.