Бизнесът на варненския бизнесмен Веселин Марешки няма да види борсов свят в България. Това стана ясно, след като още на 28 декември миналата година Комисията за финансов надзор отказа достъп на компанията му „Фармхолд” АД до българския фондов пазар. Това беше окончателен отказ на проспекта, подготвен от посредника "Бенчмарк".

Марешки обаче не се отказва. Пред бизнес телевизията Bloomberg TV Bulgaria той обясни, че фармацевтична му компания ще търси достъп до регулиран пазар в Европейския съюз.

Искаме да проверим дали проблемът е в нас и затова преглеждаме варианта за европейски борси, допълни бизнесменът.  "Ще демонстрираме, че една и съща компания може да бъде приета на борса в друга държава, но не може да бъде допусната на борсата в България." Той твърди, че ще бъде представен "абсолютно същия проспект".

"Фармхолд" е семейна собственост на Марешки. То е било преобразувано от ООД в АД през 2015 г. и има капитал от 1.99 млн. лева, показва справка в Търговския регистър. Управител е Веска Марешка.