Румънският интернет търговец eMAG планира да инвестира над €120 милиона през 2018 година в разширяване на мрежата на магазина и услугите за доставка, както и в нов логистичен център, съобщиха от компанията, цитирани от SeeNews.

В Румъния eMAG ще пусне нова услуга, която позволява всяка поръчка, направена до полунощ, да бъде доставена още на следващия ден. Първоначално тя ще е достъпна за клиентите в Букурещ и окръг Илфов, който обгражда столицата. Седмица по-късно от нея ще могат да се възползват и клиентите от градовете край морето.

През миналата година компанията инвестира €63 милиона в логистика, технология, международно развитие и квалификация на служителите.

eMAG влага €64 милиона в най-големия логистичен център в Югоизточна Европа

Най-големият онлайн търговец в България вдига огромен логистичен център

Съоръжението ще отвори 750 нови работни места

В четирите страни, в които предлага услуги, eMAG има 7,57 милиона клиента. За миналата година приходите в Румъния се повишиха с 28% до 2,58 милиарда леи, а на групата достигнаха 4,06 милиарда леи.

eMAG бе основана през 2001 г. и работи в Румъния, България, Унгария и Полша. През 2012 г. южноафриканската Naspers закупи 70% дял от компанията.