Финландската компания Cargotec, която е специализирана в управлението на товари, откри днес официално новия си глобален Център за Бизнес Услуги в България. Той е най-големият, създаван от компанията досега.

Екипът на Карготек България се състои от 130 човека и се очаква да продължи да се разширява, за да развие и доставя бизнес услуги на световно ниво в областта на финансите, човешките ресурси, управлението на информация и снабдяването.

Столицата е избрана от 8 други дестинации, защото "София е изключително развиващ се град с невероятна енергия".

"България осигурява конкурента икономическа среда. Водихме изключително ползотворни разговори с партньорите ни и с институциите, за да започнем бързо и безпроблемно. Решението ни да дойдем тук е добре обмислено", каза Мико Пуолакка, изпълнителен вицепрезидент и финансов директор на Карготек, по време на официалното откриване.

Финландският производител Cargotec отваря главния си обслужващ център в София

Световен лидер в товарната индустрия отваря главния си обслужващ център в София

Компанията избрала българската столица след проучване в цяла Европа

"Нашата инвестиция, тук в модерния и дружелюбен офис в сърцето на София, е дългосрочна и с фокус върху непрекъснато усъвършенстване. Планираме да се разрастваме и търсим хора с отношение и поглед към бъдещето, и които се стремят да се развиват дългосрочно в глобална компания, която има амбицията да ръководи посоката на създаване на по-'умни' бизнес услуги", сподели Мая Миланова, ръководител на центъра за бизнес услуги и управител на Карготек България.

Финландската компания е създадена през 1977 година, като днес тя оперира на над 100 пазара, а служителите й в световен мащаб надминават 11 хиляди души. Приходите на Cargotec за 2016 година възлизат на 3.5 милиарда евро.