Наемите и цените на жилищата в Сан Франциско са толкова високи, че една юридическа компания, базирана в Хюстън, е намерила друг начин да привлече експерти от там.

Фирмата Patterson and Sgeridan е купила деветместен самолет, който да кара адвокатите й на среща с техните клиенти в Сан Франциско веднъж месечно, пише Business Insider.

Въпреки че летателната машина струва 3 милиона долара, тя излиза по-изгодно, отколкото компанията да наема местни адвокати и значително по-евтино от това да премести част от служителите си в града.

"Младите хора, които искаме да наемем там, имат прекалено високи очаквания, които не можем да покрием", признава един от двамата партньори създали фирмата - Брюс Патерсън. "Наемите са толкова високи, че те не могат да си позволят дори и автомобил", допълва той.

Според данни на платформата Zillow средната цена на наемите в Сан Франциско е 4450 долара, а средната стойност на жилище там е малко под 1,2 милиона долара.

От друга страна всеки полет струва на компанията около 1900 долара на пътник или до 2500 на час допълнителни оперативни разходи. И все пак ръководството й смята, че този вариант е далеч по-приемлив.