Френската компания BiC, която е специализирана в производството на химикалки, запалки и самобръсначки, планира да отвори център за услуги в София, където ще бъдат открити около 200 работни места. Това ще бъде част от плана на компанията BiC 2022 - Invent The Future, става ясно от официално съобщение на компанията.

Отварянето на център в българската столица е част от втората фаза на програмата, която е насочена към повишаване на ефективността и изграждането на структура за поддържане на устойчивия растеж.

Локацията в София - Group BiC Service, ще предоставя услуги за цялата система на групата.

Като част от плана се очаква отварянето на общо 400 работни места за квалифицирани кадри за цялата структура на френския производител. Успоредно с това ще бъдат освободени около 450 души като част от промяната в структурата на централата на BiC във Франция.

Изпълнението на втората част от плана BiC 2022 - Invent The Future трябва да започне до края на годината, като се очаква тя да допринесе с около 25 милиона евро спестявания до края на 2020 година, при очаквания по-рано за такива от 20 милиона евро.

BiC има над 70-годишна история, като към момента оперира на над 160 пазара по света. Нетните ѝ продажби за 2018 година възлизат на 1,949 милиарда евро. В глобален мащаб служителите на групата са 13 600.