Google ще инвестира над 900 милиона долара през следващите пет години, за да помогне за икономическото възстановяване на Италия от коронавирусната криза. Това обяви изпълнителният директор на компанията-майка на Google - Alphabet Сундар Пичай "Google се гордее, че е партньор в икономическото възстановяване на Италия", посочи Пичай в свой пост в Twitter.

"Днес Google обявява проекта си Italia in Digitale, нов план за ускоряване на икономическото възстановяване на страната, като предлага серия от инструменти, обучение и партньорства в подкрепа на бизнеса и на търсещите работа", пише той.

Компанията ще стартира два облачни региона, обявени в партньорство с TIM - италиански телекомуникационен доставчик. Това ще помогне на италианските доставчици да работят в инфраструктура, поддържана от Google и ще помогне за дигитализацията на над 700 хил. малки и средни предприятия и физически лица.

Google си сътрудничи с правителства от цял ​​свят, включително Италия, по време на пандемията. Италианското сътрудничество с Министерството на здравеопазването предостави достъп до безплатни услуги за дистанционно обучение на милиони италиански студенти и учители, тъй като училищата бяха затворени.

Google инвестира $2 милиарда в център за данни в Полша

Google прави център за данни за $2 милиарда в Източна Европа

Той трябва да заработи в началото на 2021 година

Google предоставя промоционални заеми и безвъзмездни средства на италиански частен бизнес, правителствени служби и неправителствени организации.

С възстановяването на работните места дистанционно, пазаруването в интернет и развлеченията на закрито и телемедицината, секторите на икономиката успяха да оцелеят, но рецесията повлия значително на малките предприятия. Проучване на New McKinsey съобщава, че 60 милиона работни места в Европа сега са под натиск.