Дигиталната платформа на най-заможния индиец Jio Platforms успя да привлече още една мащабна инвестиция по пътя на превръщането си истински интернет гигант.

Този път базирана в Тексас компания заедно с фонд, в който учасие има европейският лидер LVMH, са вложили общо 850 милиона долара в компанията, която е част от империята на Reliance Industries, съобщава Bloomberg.

TPG Capital са платили 45,5 милиарда рупий или 600 милиона долара за дял от 0,93% от в Jio Platforms.

Мукеш Амбани и неговата амбиция да създаде следващия Google или Amazon в Индия

Най-богатият индиец и неговата амбиция да създаде следващия Google или Amazon в Азия

Той направи важна крачка към осъществяването на тази идея

От друга страна L Catterton, която е част от портфолиото на лидера в луксозната индустрия LVMH на най-богатият европеец Бернар Арно, е вложила 18,9 милиарда рупии. Срещу тях тя е получила дял от 0,39% от компанията, става ясно от официално съобщение.

Поредният кръг от привлечени инвестиции добавя към тези, направени от април насам, които възлизат на около 13,7 милиарда долара. Това е добра новина за Мукеш Амбани - най-богатият човек в Индия, който иска да създаде нов лидер в дигиталната индустрия не само в Азия, но и в световен мащаб.

Дигиталното подразделение на Reliance Industries вече се оценява на около 65 милиарда долара. Над 22% от нея е собственост на компании от ранга на Facebook, KKR, Silver Lake Partners и General Atlantic.

Facebook заложи $5,7 млрд. на най-богатия човек в Индия

Facebook заложи $5,7 млрд. на най-богатия човек в Индия

Социалната мрежа купува 9,99% дял в доставчик на мобилен интернет