Датската верига за стоки за дома JYSK планира голяма инвестиция в Източна Европа, която ще отвори 300 работни места. Компанията ще вложи близо 185 милиона евро в изграждането на регионален дистрибуционен център в село Ечер, намиращо се в близост до унгарската столица Будапеща. 

Това е обявил министърът на външните работи и търговията в европейската страна Петер Сиярто, цитиран от Hungary Today.

Базата на JYSK ще бъде разположена на 143 000 квадратни метра, като ще започне да доставя продукти за седем държави в региона от 2022 година.

През септември миналата година датската верига откри един от най-големите си дистрибуционни центрове в България. Базата, намираща се в индустриална зона "Божурище", обслужва пазарите в Югоизточна Европа. Инвестицията в нея беше в размер на 107 милиона евро, като тя беше за изграждането на две складови и една административна сгради.

JYSK отвори дистрибуционен център за над 200 милиона лева до София

JYSK отвори дистрибуционен център за над 200 милиона лева до София

Съоръжението разполага с двата най-високи склада у нас

Цялата база е разположена на 303 000 квадратни метра, а при откриването ѝ беше посочено, че заетите там ще бъдат над 200 души. От нея се извършват доставки за повече от 200 магазина у нас, както и в Гърция, Сърбия, Румъния и Босна.

JYSK има над 2800 обекта в 52 държави по света, като за нея работят 23 000 служители. В България тя навлезе през 2005 година, като днес има 29 обекта в страната.