Kemet Electronics - дъщерно дружество на американския производител на електронни компоненти Kemet Corporation, огваря втора фабрика в Северна Македония, съобщава SeeNews, цитирайки съобщение на правителството.

Инвестицията в новия завод е на стойност 23 милиона денара (373 600 евро). През пролетта на тази година американската компания вече разшири капацитета на производството си в Скопие, като за целта инвестира 10 милиона евро.

Новата фабрика е разположена близо до Скопие и се очаква да създаде 360 работни места, се казва в прессъобщение на северномакедонското правителство.

Канадската Magna International открива завод за производство на автомобилни части в Северна Македония

Един от най-големите доставчици на автомобилни части в света открива завод на 270 км от София

Компанията планира да наеме общо 1000 души до 2024 г.

Kemet Electronics отвори първата си фабрика в страната през 2012 година. Тя е фокусирана върху производството на стандартни кондензатори.

Тази година западните инвестиции в Северна Македония се увеличават. Миналата седмица стана ясно, че канадската Magna International открива завод за производство на автомобилни части в страната след инвестиция от над 30 милиона евро.

Фабриката ще произвежда системи за външни огледала, включително задвижващи механизми и кабелни снопове, за няколко европейски автомобилни производители.

Magna International е един от най-големите доставчици на автомобилни части в света. Има 161 000 служители и центрове за продажби в 28 държави, според последните данни на уебсайта на компанията.

Европа отпуска €167,6 милиона на Северна Македония за изграждане на магистрала

Европа отпуска €167,6 милиона за 10-километрова магистрална отсечка от Скопие до границата с Косово

Средствата идват от страна на Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР)