Базираният в Канада доставчик на автомобилни части Magna International отвори фабрика в Северна Македония, съобщи правителствената пресслужба.

Фабриката от 17 000 квадратни метра се намира в зоната за технологично промишлено развитие в Струга, в югозападната част на страната, който се намира на около 270 километра от София. В момента в нея работят 300 служители, но планира увеличаване на броя на служителите до над 1000 до 2024 г., съобщи See News.

"Интерлинк Груп" инвестира 70 милиона лева в завод и логистичен парк край Пловдив

Инвестират милиони във високотехнологичен завод за алуминиеви прозорци край Пловдив

Общата застроена площ на обектите е 50 000 кв. м

Новото предприятие в Струга е първото производствено съоръжение на Magna в Северна Македония и ще поддържа няколко европейски автомобилни производители, коментираха от канадската компания в отделно изявление в сряда.

Фабриката ще произвежда системи за външни огледала, включително задвижващи механизми и кабелни снопове, за няколко европейски автомобилни производители.

Финансови подробности за инвестицията на компанията в Северна Македония не бяха разкрити. През юли 2021 г., когато правителството на Северна Македония обяви планираното откриване на фабриката, то каза, че инвестицията ще възлиза на общо 35 милиона евро.

В Плевен: Френската компания "Аквел" планира да отвори нов завод, а "Малтери Суфле България" инвестира €30 милиона в производството си

В Плевен: Френска компания планира да отвори нов завод, а друга инвестира €30 милиона в производството си

Франция като цяло е 9-ият търговски партньор на България.

Magna International е един от най-големите доставчици на автомобилни части в света. Има 161 000 служители и центрове за продажби в 28 държави, според последните данни на уебсайта на компанията.