Китайският автомобилен концерн Great Wall Motor Co. финализира своите планове да инвестира до $30 милиона за построяването на нова фабрика за електромобилни батерии в Тайланд.

Страната е десетата по големина автомобилна икономика в света и именно там компанията планира да започне производството на компактен електромобил порез 2024 година, предава Reuters.

Китайската Great Wall купи завода на Mercedes в Бразилия

Китайската Great Wall купи завода на Mercedes в Бразилия

Производственият капацитет ще се увеличи 5 пъти - до 100 000 превозни средства годишно

Базираният в Хъбей автопроизводител обмисля и създаването на развоен център в страната от Югоизточна Азия, който ще се фокусира върху електрически пикапи.

Компанията разполага с 10 подобни центъра в световен мащаб, като инвестициите в Тайланд, където правителството иска да превърне страната в регионален електромобилен хъб, ще зависят отчасти от наличието на държавни субсидии.

Снимка 383114

Източник: Wikipedia

Въпреки че Great Wall и BYD вече инвестираха големи суми в Тайланд, японските производители на автомобили, включително Toyota и Isuzu Motors, все още доминират на вътрешния автомобилен пазар.

Great Wall навлезе в Тайланд през 2020 година, след като пое бившия завод на General Motors, който в момента произвежда два от хибридните автомобила на нейната марка Haval.

Шеф на Great Wall, която произвеждаше коли у нас, забогатя с над $2 милиарда за ден

Шеф на Great Wall, която произвеждаше коли у нас, забогатя с над $2 милиарда за ден

След представени резултати за трикратен скок на нетната печалба на компанията