Марката кафе Lavazza, в партньорство с "Кока-Кола ХБК България", откри център за обучение на кафе специалисти у нас. Там желаещи ще могат да експериментират с нови рецепти за кафе и храна, както и да научат тънкостите за приготвянето на висококачествено кафе и коктейли. 

"България е изключително важен пазар за Lavazza. Увеличавайки мрежата от учебни центрове по света, нашата цел е да представим първокласната италианска кафе култура на любителите на кафе в страната", споделя Паола Аутиеро, който е ръководител маркетинг в Източна Европа.

"Изключително щастливи сме, че Lavazza се присъединява към семейството на "Кока-Кола ХБК България". Това партньорство ни позволява да продължим нашата стратегия да задоволяваме нуждите на нашите потребители 24 часа, 7 дни в седмицата чрез портфолио от водещи брандове, обхващайки всички поводи за консумация. Обучителният център ни дава уникална възможност да обучаваме баристии и бармани в изкуството на приготвяне на кафе и коктейли", допълва изпълнителният директор на "Кока-Кола ХБК България" Светослав Атанасов.

В новия център ще се провеждат обучения за приготвяне на кафе, като участниците в тях ще се учат как да се запазят отличните качества на продукта, както в момента на подготовка, така и по време на консумация.

Академията ще предлага и обучения за начина на сервиране на кафе и семинари за баристи, бармани и специалисти от хранителната индустрия, както и различни курсове за отглеждане, обработка и дегустация на кафе.

Центърът се намира в сградата на "Кока-Кола ХБК България", като се разпростира на 180 квадратни метра, а на разположение на обучаващите се ще бъдат професионални кафе машини, които присъстват във всички останали обучителни центрове на компанията по света. Всяка година 2000 баристи и бармани ще се обучават да приготвят кафе и специални коктейли.

Кафе училището на Lavazza предлага и уникално обучение и по-нататъшна квалификация на обучители, които са в непрекъснат контакт с Международния учебен център в централата на Lavazza в Торино, награден от SCA Specialty Coffee Association като първокласен тренировъчен център.

Днес по света има повече от 50 филиала, което го превръща в най-големия център за обучение не само в Италия, но и в международен план. В него експертите работят непрекъснато със страст и творчество върху иновационните технологиии перфектната наслада от кафето.

През 2017 година общо 7000 курсове са проведени в тренировъчните центрове на Lavazza по целия свят с над 40 000 участници. Голяма част от тях са запознати с изкуството за перфектно приготвяне на еспресо чрез семинари и обучения по време на различни събития и търговски изложения.