Веригата за търговия с бързооборотни стоки Lidl готви разширяване на логистичната си база и административната сграда в близост до нея в софийското село Равно поле. Според плановете компанията ще изгради нови близо 18 000 квадратни метра към центъра си там.

По информация на "Капитал" засега не е ясно каква ще бъде инвестицията в този проект. Той обаче предвижда към офис сградата в Равно поле да бъдат добавени 12 хиляди квадратни метра.

Преди месец в предаването Money.bg по телевизия Bulgaria ON AIR главният изпълнителен директор на Lidl Милена Драгийска коментира обявените по-рано намерения за строителството на трета база в България, както и за разширяването на вече съществуващата в близост до столицата.

"Още не строим третата логистична база. Разширяваме тази, която е до София. Ние имаме множество активности и осигуряваме необходимите имоти за бъдещи израствания, осигуряваме и техния градоустройствен статут, но строителство още няма", каза тогава тя.

Ефектът Lidl: До 1700 лева заплата за касиер и 300 нови работни места през 2021-а

Ефектът Lidl: До 1700 лева заплата за касиер и 300 нови работни места през 2021-а

Милена Драгийска, главен изпълнителен директор на "Лидл България", пред Money.bg

Разширяването на базата до София идва малко повече от 10 години след отварянето ѝ. Към момента тя отговаря за доставките за магазините в Западна България, като допълнителният капацитет е необходим, за да отговори на плановете на веригата за отваряне на нови обекти.

Към момента логистичният център в Равно поле е разположен на общо 138 000 квадратни метра или неговата площ се равнява на 6 футболни игрища. Там има 116 рампи и 25 000 палетоместа.

През октомври пък стана ясно, че компанията има закупен имот между селата Чепинци и Локорско в район Нови Искър, където може да бъде построена трета логистична база.

Според информацията от тогава имотът е с площ от близо 184 000 квадратни метра, като новата складова база може да бъде със застроена площ от около 50 000 квадратни метра. От официалните документи стана ясно още, че там могат да бъдат разкрити 250 работни места.

Lidl строи трета логистична база в България

Lidl строи трета логистична база в България

Там ще бъдат отворени 250 работни места