През есента на 2016 година се роди най-голямата хотелска верига в света, след като международният гигант Marriott International придоби Starwood Hotels & Resorts в сделка за 12,5 милиарда долара. По този начин се "роди" нов лидер на пазара на стойност 36 милиарда долара и с актив от 1,1 милиона хотелски стаи.

Част от глобалната сделка станаха и два обекта в България - "София хотел Балкан" и "Сенс".

Китай даде своето “да”: “София хотел Балкан” на крачка от най-голямата хотелска верига

До края на седмицата “София хотел Балкан” става част от най-голямата хотелска верига

Компанията майка на столичния хотел се слива с конкурента си Marriott International

От Marriott обаче имат по-големи планове за бизнеса си у нас, като сега се очаква да построят най-високия хотел в София. Работата по него вече тече, но информацията за проекта все още е ограничена. Какво обаче знаем за бъдещия нов небостъргач в столицата досега?

В медиите през последните дни излязоха различни неща по отношение на проекта. Той ще бъде поредната висока кула в района между площат "Македония" и булевард "Ботев" в района на т.нар. "Солни пазар". Там той ще е съседен на сградата на КНСБ и новия бизнес център "Сити тауър". Очаква се хотелът да се издига на 107 метра височина и да има 30 етажа.

Парцелът вече е заграден и работата по строежа тече. От информационната табела може да се види, че хотелът ще бъде 5-звезден, като към него ще има още търговски обекти и подземен гараж.

Best Western обмисля придобивания, за да се конкурира с Marriott International

Най-голямата хотелска верига се изправя пред сериозен конкурент с дейност и в България

Компанията с амбиция да разшири бизнеса си

От нея става още ясно, че дейностите по проекта планирано е трябвало да започнат на 21 септември 2017 година и да приключат 30 месеца по-късно, което означава, че хотелът трябва да бъде готов през първото тримесечие на 2020 година.

Инвестицията в обекта е около 50 милиона евро, като възложител е регистрираното у нас дружество "Айтауър Дивелопмънт" ЕАД. Проектът за хотела е изработен от "Архитектурно студио Пантелеев" ЕООД, а изпълнител е германската компания STRABAG.