"Майкрософт България", в партньорство с "Телелинк Бизнес Сървисиз", откри учебния STEAM център Dream Space. Това е вторият такъв в света, първият се намира в Ирландия, съобщава българското преставителство на технологичния гигант.

Планираната инвестиция  е в размер на 1 милион лева, предвидени за следващите пет години. От Министерството на образованието определиха амбициозния проект като "пример за липсващото звено в българското образование, което ще даде живителния импулс за същинска трансформация на системата".

Сумата ще послужи за осигуряване на оборудване, поддръжка на високотехнологичната зала, наемането на служители и цялата оперативна дейност по менажирането. А през следващите години ще бъдат инвестирани още пари.

Какво е STEAM?

Dream Space е иновативно пространство, което предоставя STEAM (наука, технологии, инженерство, изкуства и математика) обучения. То ще бъде достъпно за всички български учители и ученици безплатно, като за използването му е необходима предварителна регистрация. Целта на проекта е да достигне до 10 000 деца и 600 преподаватели още през първия учебен сезон.

Microsoft представи нова серия компютри Surface, ето колко ще струват компютрите

Microsoft представи нова серия компютри Surface, ето колко ще струват компютрите

По-голямата част от приходите на компанията идват от операционната система на Microsoft в различни типове устройства и свързани приложения и облачни услуги

Идеята втория Dream Space на Microsoft да бъде изграден именно в България произтича от доброто проникване на облачните софтуерни услуги Microsoft 365. Пакетът се ползва от всички училища в страната, благодарение на партньорството между компанията и МОН. Новият център ще помогне за още по-интензивното им използване в образователния процес.

Центърът в Дъблин

Microsoft отвори първия Dream Space в Дъблин преди четири години, след инвестиция от €5 милиона. Тази есен технологичният гигант даде повече от ясен знак за успеха на проекта, като обяви, че ще вложи още €3 милиона в центъра.

Ирландия е една от най-проспериращите нации, чиято икономика започна бурното си развитие преди години, когато бе даден тласък на дигиталните и ИТ инвестиции.

Промените в облачните правила на Microsoft предизвикват буря сред конкурентите

Промените в облачните правила на Microsoft предизвикват буря сред конкурентите

Новостите са свързани с европейския пазар, но технологичният гигант е готов да прилага новите правила глобално