Германската група Miele ще инвестира още 4 милиона евро през 2021 г. за производствено оборудване във фабриката си за компоненти за домакински уреди в Брашов, Румъния, пише Romania Insider. 

Освен това компанията ще стартира процедури за изграждане на нова производствена зала в Брашов тази година. Новите помещения ще бъдат готови в края на 2023 година.

"Оборудването ще помогне за увеличаване на производствения капацитет през втората половина на годината," каза генералният мениджър на фабриката Miele в Брашов Флорин Мурешан.

Miele започва изграждането на производствената си мощност в Брашов в края на 2008 г. До момента общата инвестиция е достигнала над 35-40 милиона евро. Производството там стартира през есента на 2009 година.

Миналата година Miele отвори своя седми шоурум в Румъния, след инвестиция от 150 000 евро. Той се намира в центъра на столицата Букурещ. 

Miele е немски производител на луксозна битова техника. Работната сила на компанията възлиза на 15 000 служители в световен мащаб. Компанията е основана през 1899 г. като произвежда сепаратори и маслобойни машини за хранителната индустрия. Днес компанията има операции в повече от 40 страни и притежава осем фабрики в Германия, както и по една в Австрия и Чехия.