Два нови хотела от категория 4 и 3 звезди ще отворят врати в София през 2017 г. Днес хотелската група Orbis Hotel Group съобщи, че ще разшири мрежата си в българската столица с откриването на два хотела – един Novotel и един ibis.

Новината идва само година след като Orbis придоби контрол върху всички хотелски брандове в портфолиото на AccorHotels в Централна и Източна Европа и стана най-голямата мрежа от хотели в региона с над 100 хотела, включително два в България (Novotel Sofia и ibis Sofia Airport).

„България е многообещаващ пазар с голям потенциал за хотели от международни брандове и е важен елемент от нашата стратегия за развитие. Ние имаме ясни амбиции – да развиваме мрежата си от хотели и да станем лидери на българския пазар“, коментира Жил Клавие, президент и главен изпълнителен директор на Orbis Hotel Group.

Novotel Sofia Centre и ibis Sofia Centre ще отворят като комбиниран хотел с общо 250 нови стаи на едно и също място в центъра на София, но с отделни входове и рецепции. Двата хотела са собственост на българското „Маркан Холдинг“ АД чрез „Ем Ейч Кю Комбо“ ЕАД. Хотелите ще бъдат управлявани от Orbis Hotel Group, съгласно сключен договор за управление. Откриването на двата нови хотела е планирано за четвъртото тримесечие на 2017 г.

Novotel Sofia Centre ще бъде 4-звезден и ще предлага на гостите си 150 стаи, бар, ресторант, фитнес център, паркинг, както и просторни зали, отговарящи на най-новите технологични изисквания за перфектно провеждане на бизнес и лични събития от различен мащаб.

ibis Sofia Centre ще бъде 3-звезден и ще разполага със 100 стаи, зони за закуска, заседателни зали и голям паркинг.