Ключов доставчик за Mercedes, който през миналата година обяви инвестиция в завод за фарове на марката у нас, официално откри развоен център в София. 

Дъщерното дружество на групата odelo у нас - "Одело Фарба", ще работи по проекти за задни светлини на автомобили в офиса в столицата, като готовите продукти ще бъдат в масово производство 2 години след първоначалната проектна фаза.

Според информацията на компанията специалистите в R&D центъра ще работят по визията компонентите, като вземат предвид всички необходими фактори.

Досега в развойния център са наети 10 висококвалифицирани инженери, които вече са започнали работа по първия проект на клиент на дружеството.

"До края на тази година се очаква екипът да се увеличи до 20 и да достигне общ брой от 40 служители в рамките на 3 години. Те ще работят в няколко дисциплини, сред които механичен дизайн, оптика, хардуер електроника, софтуер електроника и тестинг", посочват от "Одело България".

"Когато намерим правилната среда по отношение на човешки капитал и подкрепа от правителството, инвестициите ни са успешни. Убедени сме, че бизнесът ни в България ще бъде ползотворен и ще продължим да се развиваме", коментира президентът на групата Ахмет Байрактар.

"Търсим динамични млади специалисти, които са готови да посрещат предизвикателствата на автомобилния сектор и да се развиват в тази среда", посочва от своя страна изпълнителният директор odelo Мюрсел Гюлен.

Odelo, която избра да вложи €40 милиона в завод за фарове на Mercedes в Пловдив

Компанията, която избра да вложи €40 милиона в завод за фарове на Mercedes в Пловдив

Международният лидер отваря и развоен център в София, където ще наеме 40 инженери

Отварянето на R&D центъра в София е част от обявената през миналата година инвестиция от 40 милиона евро на българския пазар. През 2018 година стана ясно, че odelo ще открие производствена база в Пловдив като част от "Тракия икономическа зона", в която ще се правят стопове за Mercedes.

Odelo е водещ доставчик на автомобилни светлини, работещ за най-големите производители на автомобили като Daimler, BMW, Audi, VW, Renault, Toyota и други. Компанията има заводи в Германия, Словения, Турция и Китай, както и развойни центрове в Щутгарт и Бурса, а общият брой служители надхвърля 4 000.