Нова офис сграда ще се появи в близост до софийския мол Paradise Center. Инвестицията е на Park Lane Developments - най-новата компанията в структурата на AG Capital. Последната стои зад Polygraphia Office Center на бул. "Цариградско шосе".

Сградата ще бъде с размер 24 000 кв. м. площ, а очакваният капацитет е около 3 000 работни места. Бизнес комплексът ще бъде завършен в края на 2020 г.

Инвеститорът предвижда да вложи в проекта 30 млн. евро. "Сградата се проектира така, че да отговаря на все по-високите изисквания на глобалните компании от IT индустрията, BPO услуги, финансови и консултантски компании, фармацевтични фирми, както и съвременните компании за споделени офиси и услуги", казват от компанията.

Полиграфическият комбинат в София вече е модерен бизнес център

Полиграфическият комбинат в София вече е модерен бизнес център

Южноафрикански инвеститори влагат €310 милиона в България и Румъния

Проектът на сградата е дело на Chapman Taylor - световен лидер в проектирането на бизнес сгради и българската компания Планинг, с водещ архитект Илиян Илиев.

"Стартираме с този проект след месеци търсене на отговарящи на изискванията ни локация и размер на имота. Даваме си сметка, че пазарът е изключително конкурентен. Реализацията на проектите занапред ще зависи изцяло от тяхното качество и технологична обезпеченост, комуникативност на локацията, както и от репутацията и опита на инвеститора. Наемателите вече не са склонни да правят компромиси, затова и ние сме прецизни в избора, както на терени, така и на партньори", коментира Таня Косева-Бошова, главен изпълнителен директор в Park Lane Developments.

Кой е инвеститорът?

Park Lane Developments e компания, създадена през 2017 г. с цел изграждане и управление на висококачествени офис проекти в България и Югоизточна Европа. Част e от структурата на AG Capital.

AG Capital е водеща група от компании за инвестиции в недвижими имоти, развитие, консултации и управление на активи. Има 25-годишна история на пазара в България, част от структурата й са BLD, Cushman&Wakefield Forton, АДРЕС, Unique Estates, Имотека.

Екипът на AG Capital стои зад успешната реализация на Polygraphia Office Center, знакова за София офис сграда с 35 000 кв.м висококачествени офис площи, която беше официално открита през май, напълно отдадена на водещи глобални и български компании.

Рекордно количество офис площи са били отдадени под наем в София през 2017 година

Рекордно количество офис площи са били отдадени под наем в София през 2017 година

На какви цени?