Най-големият производител на смартфони Samsung планира солидна инвестиция отвъд Океана.

Компанията възнамерява да вложи около 300 милиона долара, за да разшири производствените си мощности в САЩ след реториките на американския президент Доналд Тръмп за работните места в Щатите.

Това сочи публикация на Wall Street Jourmal от сряда, в която изданието се позовава на източници.

Технологичният гигант също така ще премести част от производството си на готварски печки от Мексико в САЩ, като плановете на южнокорейския производител могат да създадат около 500 работни места, коментират още запознатите с въпроса.

Преговорите вече са в ход, но окончателно решение все още не е взето, както и датата за начало на производството не е определена.

Представител на Samsung коментира в четвъртък пред CNBC, че компанията е направила предварителни дискусии, свързани с откриването на нова производствена база за битова техника в Щатите. А гигантът е започнал преглед на производствените си операции в началото на миналата есен, допълни говорителят.

"Това е сложен процес, който, подобно на всички стратегически бизнес решения, няма да бъде направен окончателно, докато не се реши, че това е най-добрият вариант за Samsung ", коментират още от компанията.