Акциите на втория най-голям инвеститор в областта на недвижимите имоти в Сингапур City Developments скочиха с 6,1% за ден. Това се случи в понеделник, в следствие на което, нетното богатства на собствениците - семейство Куърк стигна 166 милиона долара, пише Bloomberg.

Главният изпълнителен директор на компанията - Шерман Куърк и семейството му притежават най-малко 49% от фирмата за недвижими имоти пряко и непряко.

Такова покачване на акциите за един ден е повече от добър резултат, особено като се има предвид, че този ръст е най-големият в рамките на ден от близо две години.

Освен високата печалба за семейство Куърк, повишаването на акциите е добре дошло и за британската хотелска верига Millennium & Copthorne. City Development e отправила оферта за покупка на тази част от базираната в Лондон компания, която сингапурският гигант не притежава. Предложението идва тъкмо не време за Millennium & Copthorne, тъй като финансовото състояние на компанията не е особено стабилно.

166 милиона долара може да са "капка в морето" за милиардера Куърк, но с тази сума могат да се купят осем луксозни апартамента на последния етаж в един от новите проекти на City Developments, намиращ се на Boulevard 88. Той е разположен точно до главния търговски център на града Orchard Road.