Милиардерът Амансио Ортега и основател на веригата за облекло Zara, придоби логистичен център в Пенсилвания за 148 милиона долара, което бележи желанието за разширяване в нови видове инвестиции.

Личната инвестиционна компания на Ортега Pontegadea купи център от 94 000 квадратни метра във Филаделфия от Realty Income, според представител на Pontegadea, съобщи Bloomberg.

Центърът е построен през 2001 г., е отдаден под наем на американската фирма за търговия на дребно и логистика TJX Cos. за около две десетилетия.

Това е второто подобно придобиване от страна на Pontegadea, след покупка на склад в Уисконсин по-рано тази година. По всичко личи, че инвестиционна компания на Ортега има стремеж да диверсифицира своето портфолио, което се формира предимно от търговски недвижими имоти, но все повече се фокусира върху възобновяема енергия, както и мрежи за пренос на енергия и газ.

По-голямата част от богатството на Ортега идва от дела му от 59% в Inditex SA, собственик на Zara и други марки. В момента той притежава 44 милиарда долара, което го прави най-богатият човек в Испания, според индекса на милиардерите на Bloomberg.

Акциите на Inditex се сринаха с 26% тази година, тъй като инвеститорите в акции се отвърнаха от акциите на дребно.