Турската Генерална дирекция на фондациите ще открие студентско общежитие, както и жилищен и търговски център в столицата на Босна - Сараево през уикенда.

Двата проекта на стойност около 5.25 млн. долара ще бъдат открити на церемония с участието на турския министър на културата и туризма Мехмет Нури Ерсой и генералния директор на фондациите Аднан Ертем.

Първата стъпка към учредяването на жилищния и търговски център беше предприета с протокола за сътрудничество, подписан между дирекциите на фондациите на Турция и ислямската общност на Босна и Херцеговина на 25 декември 2015 г.

Търговският център, предназначен да служи като важна търговска зона за жителите на Сараево, е построен върху площ от 12 000 кв. м и е завършен през август 2018 г., съобщава вестник Hurriyet.

Междувременно ще бъде открито и Студентското общежитие на Ислямския съюз на Сараево, което е построено за 2 години и има за цел да осигури по-добра среда за студентите.

Сградата се състои от 59 стаи, може да приеме 202 студенти и включва кухня, учебна стая, хоби зала и баскетболно игрище.